RECENSIES

Er zijn inmiddels al meer dan honderd recensies en publicaties over Secret Scouts verschenen in de media.

Hieronder een kleine selectie:

Quotes

‘Eenmaal eraan begonnen, heb ik het niet meer neer kunnen leggen. Je blijft steeds benieuwd: wat zit er in de geheime kamer, waarvoor dient dat apparaat, waar komen ze terecht? En dat terwijl ik niet echt tot de doelgroep behoor. Een ouderwets jeugdboek in de beste zin van het woord.’ Midas Dekkers

‘Vlot en spannend geschreven.’ Nelleke Noordervliet

'Een spannend boek met achtergrondinformatie over Da Vinci... genoeg om te gaan fantaseren!' op TV bij EenVandaag

‘Filmisch geschreven, spannend, informatief en eigentijds.’ Daan van der Valk (Beste Boekverkoper 2012)

Libris ★★★★★ 'zeer goed'

Jeugdboeken recensent

De zusjes Sophie en Lisa en de broers Jack en Tom zijn vrienden van elkaar. Ze zitten bij elkaar op school en wonen vlak bij elkaar. Van mevrouw Zemel krijgen Sophie en Lisa een oude schets. Samen met de broers proberen ze uit te zoeken hoe oud de schets is, van wie die kan zijn en wat het te betekenen heeft. Wanneer ze in het kantoor zijn van de vader van Sophie en Lisa ontdekken ze een geheime kamer. Hier vinden ze een heel oud boek en een soort van planetarium. Dan beginnen de avonturen pas echt…..

Secret Scouts en de verloren Leonardo is een leuk avonturenboek. Het is lekker vlot geschreven en voldoende spannend om het aantrekkelijk te houden. En het leuke van het boek vind ik dat je er ook best veel van leert, bijvoorbeeld over Leonardo Da Vinci en hoe het was om in de tijd te leven. Vanaf 10 jaar.

Over Boeken

De proeflezers uit groep zeven en acht van ‘De Gooische School’ zeiden het al: “Secret Scouts en De Verloren Leonardo” is een ontzettend spannend boek! Daar sluit ik mij helemaal bij aan: ik at er mijn vingers bijna bij op. Ik lees dan wel niet zo heel veel kinderboeken, maar als ik het vergelijk met “Harry Potter”, dat ik natuurlijk wél heb gelezen (omdat iederéén dat las - dat hoort zo’n beetje bij je culturele bagage), dan vind ik “De Verloren Leonardo” zelfs spannender. Dat komt omdat ik bij Harry Potter met zijn gekke bezemgevechten op de Zweinstein Hogeschool geen ogenblik dacht: ‘dit zou echt gebeurd kunnen zijn’. De schrijvers van “Secret Scouts”, het Larense echtpaar Dennis Kind en Wendel Kind-Wagenaar, geven je dat gevoel wel.

Lees volledige recensie op: Over Boeken

Chicklit

 

'En wat is jouw lievelingsboek?' Vele kinderen zullen deze vraag beantwoorden met het boek Secrets Scouts. En helemaal niet gek, want het is een super boek! Niet alleen voor kinderen is het geweldig leesvoer, volwassenen zullen het ook zeker kunnen waarderen. Het is leuk hoe de schrijvers hebben gespeeld met het moderne leven van nu en de middeleeuwen, erg vermakelijk. Door de speelse manier van schrijven leest het boek ontzettend makkelijk. Je zou verwachten bij een boek als dit, dat het nogal voorspelbaar is. Kinderen moeten immers ook een beetje kunnen raden hoe het afloopt. Maar niks hiervan, ik stond iedere keer weer versteld van gebeurtenissen die ik totaal niet aan zag komen. De spanning zat er tot het einde goed in, waardoor ik het in slechts enkele dagen al uit had.
Ik heb erg genoten van het eerste deel en ben benieuwd naar het tweede deel! 

Lees de volledige recensie op: Chicklit

Vrije Academie

Aanrader: het avonturenverhaal van dit jaar!

Nog lang geen Sinterklaas, maar onthoud deze pageturner als cadeau voor uw kinderen of kleinkinderen in de leeftijdscategorie van 10 tot 12 jaar. Ze lezen het in een adem uit én ze doen tegelijk kunsthistorische kennis op. Het verhaal draait om een clubje vrienden dat een mysterieuze schets in handen krijgt. Zoekend naar de herkomst, blijken ze al snel een groot geheim op het spoor te zijn, waardoor ze in gevaarlijke situaties belanden.

Ze stelen een oud manuscript in Parijs, spelen mee in een eeuwenoud sportspel en moeten ongezien met een lijk door Florence zien te raken. Dat alles om achter de waarheid rond ‘de verloren Leonardo’ te komen.

The Book Girl ★★★★★


Wat had ik als kind graag zo'n boek gehad als Secret Scouts. Dit boek heeft alles wat een jeugdboek een goed boek maakt; spanning, avontuur, actie en fantasie. Daarnaast zijn er door het verhaal heen historische feiten over Leonardo da Vinci en de tijd waarin hij leefde verweven. Een goedwerkende combinatie van spanning en informatie, waarbij kinderen tijdens het lezen van dit boek het een en ander opsteken van geschiedenis en kunst. Het verhaal is geschreven in een zeer prettige schrijfstijl en leest makkelijk. Het duurde dan ook niet lang of ik werd volledig meegevoerd in het verhaal en ging mee op ontdekkingsreis of beter gezegd tijdreis naar Leonardo de Vinci. Wat ik ook leuk vond, was dat er gebruik werd gemaakt van de hedendaagse gadgets waarmee kinderen vandaag de dag opgroeien; smartphone met allerlei apps, laptop, mobiele printer en zonnelader...

Lees de volledige recensie op: tboekenblog

 

Jeugdboekhandel Silvester

Door Dzaui - 12 jaar

Wanneer Lisa en Sophie een schets krijgen stuiten ze op een mysterie. Ze gaan op onderzoek uit waar ze hulp bij krijgen van de twee broers Tom en Jack. Samen belanden ze in veel gevaarlijke situaties. Zal het ze lukken het mysterie op te lossen?
Mijn mening: Ik vind het een geweldig boek omdat er veel spanning in zit en dat vind ik altijd erg leuk, je zit dan ook tot aan de laatste bladzijde aan het boek vastgeklemd. Het is een lekker dik boek maar het is geen enkele keer saai. Ook erg leuk dat ze iets hebben gedaan met Leonardo DaVinci maar daar mag ik eigenlijk niks over zeggen want dan verklap ik al te veel over het boek. Ik heb dan ook veel bewondering voor de schrijvers. Wat ik wel jammer vind is dat we moeten wachten op een volgend deel (waar ik om popel)! Dat hou je dus echt niet uit! Ik raad het boek aan voor zowel jongens als meisjes, ik vind het een fantastisch boek en hoop dat jullie het ook lezen!

Website Jeugdboekhandel Silvester

 

E Boek en Blog ★★★★★★

 

Secret Scouts en de verloren Leonardo is een boek dat in de eerste plaats geschreven werd voor kinderen, maar dat absoluut geen kinderboek genoemd hoeft te worden. Schrijversechtpaar Dennis Kind en Wendel Kind – Wagenaar zetten met dit eerste deel uit de Secret Scouts serie een avonturenboek neer dat geschikt blijkt voor alle leeftijden. Hoofdpersonen Tom, Lisa, Sophie en Jack raken verstrikt in een avontuur dat hen niet naar alleen naar het hedendaagse Parijs en Venetië, maar zelfs naar het 15e eeuwse Florence voert. Daar aangekomen ontmoeten ze alleskunner Leonardo da Vinci en drukken ze hun stempel op het werk dat de kunstenaar uiteindelijk zo beroemd heeft gemaakt. Door gebruik te maken van hun iPhone met vertaalapp kunnen ze ondanks de taalbarrière met elkaar communiceren, waardoor de auteurs op een behendige manier de geschiedenis en een eigentijds jeugdverhaal met elkaar combineren. 

Wanneer de auteurs deze balans tussen feiten en fictie vast weten te houden, zal de toekomstige serie een plaats verdienen als materiaal op alle basisscholen in Nederland.

Secret Scouts en de verloren Leonardo is het geweldige debuut van Kind & Kind en mag met recht de nieuwe Kruistocht in Spijkerbroek genoemd worden. Een aanrader, voor jong en oud, die in één adem uitgelezen wordt.

Lees volledige recensie op: E Boek en Blog