KINDKIND

Achter de naam KindKind gaat het Nederlandse schrijversechtpaar Dennis Kind en Wendel Kind – Wagenaar schuil. Hun debuut, het spannende jeugdboek ‘Secret Scouts en De Verloren Leonardo’, is in 2013 verschenen en werd meteen in verschillende recensies getipt als hét kinderboek van het jaar.

De nieuwe ‘Secret Scouts’-serie draait om vriendschap, avontuur en mysterie en heeft een sterke link met kunstgeschiedenis. Waar kunsthistorische onderwerpen doorgaans saai gebracht worden, als een opsomming van feiten, besloot het schrijversduo mysterieuze feiten te verweven met fictie, met als resultaat een veel geprezen razenspannend avonturenverhaal.

De auteurs namen hun doelgroep van begin af aan zeer serieus. Gedurende het hele schrijfproces hebben zij leerlingen uit groep 7 en 8 van de Gooische School laten proeflezen. Het verhaal, de personages, de snelheid, namen, taalgebruik, spanningsopbouw, alles werd besproken. “Dat was echt leuk, vooral ook omdat de reacties overweldigend positief waren. De kinderen stonden na het lezen van de eerste helft op de banken te springen van enthousiasme. Dat gaf heel veel energie! Een van de kinderen noemde het zelfs ‘het beste boek sinds Harry Potter!’”

Ook na het verschijnen van het boek zijn de reacties alleen maar positief. Wekelijks verschijnen lovende recensies in diverse dagbladen en magazines, op websites en op blogs. “Sommige daarvan zijn uit de doelgroep zelf en dan komen zinnen voorbij als ‘het beste boek ooit’ en ‘ik kon het niet meer wegleggen, zo spannend’. Dan zijn we natuurlijk keer op keer echt supertrots!”, aldus het schrijversduo dat zelf een fascinatie heeft voor kunst, geschiedenis en feelgood avonturenverhalen.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan Secret Scouts en de vermiste president (Deel 2). Verwacht najaar 2016.